Van synthetische waterdichting waarop fotovoltaïsche zonnepanelen worden geïnstalleerd, tot op het dak van het MIN te Rungis in Frankrijk waar tonnen vis door de regio Parijs passeren. En het waterdicht maken met witte dakbedekking van een tennishal in Nederland. Laat u inspireren door de Derbigum referenties die u meenemen naar projecten over heel Europa.
Renovatieproject Smurfit Kappa Loenen
Bij Smurfit Kappa in Loenen was het tijd voor een renovatie van het dak, aan Roofing Service Nederland officieel Derbigum verwerker de taak om de renovatie succesvol te voltooien. Op de daken is extra afschot aangebracht en daarna is het dak voorzien van een nieuwe toplaag Residek Top SLS 370K24 Wit.
Tennishal de Staver – Schadenberg West – Derbigum Nederland
In de gemeente Goeree – Overflakkee staat Tennishal de Staver. Deze is door onze erkenninghouder Schadenberg West bedekt met 2300 m2 Derbicolor White, duurzame dakbedekking.
Tennishal de Staver deel twee – Schadenberg West
In opdracht van Gemeente Goeree-Overflakkee heeft Derbigum in samenwerking met onze erkenninghouder Schadenberg Dakwerken in 2022 opnieuw een ander deel van Tennishal De Staver te Sommersdijk grootschalig gerenoveerd. (Circa 6000 m2) Deze daken zijn grotendeels voorzien van extra isolatie en op alle daken is Derbicolor dakbedekking toegepast, deels wit gemineraliseerd.
Villa toiture inclinée “Napoléon” – Villa met hellend dak – Vaeplan/Vaelist – Derbigum
Vaeplan synthetische waterdichting wordt ook gebruikt voor een hellend dak. Mooi voorbeeld: de renovatie van het hellende dak van een prachtige villa in Napoleon-stijl. Duurzame waterdichting en een mooie esthetische oplossing dankzij de hoge kwaliteit van het Vaeplan kunststofmembraan en de Vaelist-profielen.
Circulaire dakrenovatie – NS Station Heerenveen – Derbigum Nederland
De missie bij Van Venrooy Dakbedekking is duidelijk: organisaties op gebied van daken en gebouwbeheer helpen met hun circulaire transitie naar een CO2-neutraal Nederland. Opdrachtgever NS Stations is met het oog op de toekomst bezig om hun stations zo circulair en duurzaam mogelijk te maken. Van Venrooy adviseert en helpt de NS Stations hierbij om dit voor hen te verwezenlijken. Voor het circulair benaderen van daken komen namelijk meerdere facetten aan bod.
Lavadijk Roosendaal – Van Haperen Dakbedekkingen
Voor het project Lavadijk in Roosendaal is gekozen voor een duurzaam dakbedekkingssysteem, tevens is er zoveel mogelijk gerecycled. De bestaande ballast laag van grind is verwijderd en afgevoerd voor hergebruik, de Isomix op het dak wordt gelegd met gerecycled XPS materiaal. Daarna is er 2.362 m2 Derbigum NT aangebracht, dit product heeft een lange levensduur en bevat Derbitumen, een grondstof die voortkomt uit gerecyclede dakbedekking.
Franciscus Gasthuis & Vlietland verduurzaamt met Derbicolor FR Olivijn
Bij de dakrenovatie heeft het ziekenhuis in Schiedam, voor de 5.500 m2 dakoppervlak, gekozen voor een onderlaag met gerecyclede dakbedekking (Derbicoat NT) en voor een toplaag met Olivijn-mineraal (Derbicolor FR Olivijn). Franciscus Gasthuis & Vlietland zet zich actief in voor een duurzame toekomst. Samen met Van Venrooy Dakbedekking is er gekozen voor de duurzame dakbanen van Derbigum.
Een circulaire dakrenovatie
Het verkleinen van de ecologische voetafdruk voor bedrijven is steeds belangrijker, dit kan op verschillende manieren, ook door gebruik te maken van een duurzame dakbedekking. Hoe mooi is het dan dat u ook gelijk inzichtelijk heeft hoeveel CO2 er gereduceerd wordt door te kiezen voor een duurzame dakbaan.
Gerecycled blauw-groen dak in Amsterdam
Voor het eerst in Nederland is er een oud dak gerecycled en er een nieuw blauw-groen dak aangelegd. Op het dak aan het JF Berghoefplantsoen in Amsterdam heeft de unieke samenwerking tussen woningcorporatie Stadgenoot, dakspecialist Consolidated en Derbigum plaatsgevonden. Door op deze manier samen te werken heeft eer een CO2-reductie plaatsgevonden en zorgen we voor een aardolie besparing. John Poppelaars (Derbigum), René Groenhuyzen (Stadgenoot) en Joep van Rijn (Consolidated), nemen je mee naar het project in Amsterdam en vertellen je meer.
Centerparcs Meerdal – Gielen Dakbedekkingen
At Centerparcs Meerdal, the roofs were in need of a new roof covering after 40 years. Gielen Dakbedekkingen, recognized Derbigum processor, has the task of carrying out this renovation. Where necessary, the roofs are extra insulated, so that energy can be saved in this way. In addition, Derbigum NT was chosen, this product contains 25% recycled bitumen.
Derbigum sluit de cirkel – No Roof To Waste
Derbigum is al 30 jaar dé pionier in de recyclage van bitumineuze dakbedekkingsmembranen. Dankzij een uniek en gepatenteerd proces hebben wij een programma ontwikkeld om oude daken aan het einde van hun levensduur te revaloriseren.
Duurzaam Waterdichting voor platte daken – Grégoire Morel, CEO Derbigum, vertelt alles
Duurzaam bouwen is een must ! Voor duurzame platte daken biedt Derbigum het membraan Derbigum NT aan, dat een reële en meetbare impact heeft op onze planeet.
Grégoire Morel, CEO van Derbigum, legt uit hoe Derbigum zich inzet voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor platte daken.
Grégoire Morel, CEO van Derbigum, legt uit hoe Derbigum zich inzet voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor platte daken.
Getuigenis E&L Bouwpartners – Algemene aannemer – Derbigum
E&L Bouwpartners, algemeen aannemer te Buggenhout, is ervan overtuigd dat de keuze voor duurzame waterdichting de waarde van je gebouw verhoogt.
Het enige wat nodig is, is het kiezen van duurzame materialen. Luister naar Filip Leybaert, medebestuurder van het bedrijf.
Het enige wat nodig is, is het kiezen van duurzame materialen. Luister naar Filip Leybaert, medebestuurder van het bedrijf.
Getuigenis van de architecte An Van den Abbeele ivm het kwaliteit van Derbigum NT
Architect An Van Den Abbeele heeft het volste vertrouwen in Derbigum. Zij kiest voor Derbigum NT als de meest duurzame en kwaliteitsvolle bitumineuze waterdichting.
Dankzij het programma No Roof To Waste bevat Derbigum NT 25% gerecycleerd bitumen afkomstig van productie- en snijresten en oude dakbedekking.
Dankzij het programma No Roof To Waste bevat Derbigum NT 25% gerecycleerd bitumen afkomstig van productie- en snijresten en oude dakbedekking.