Meest Gestelde Vragen

Hier kunt u de meest gestelde vragen en antwoorden vinden. Op deze pagina kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week basisinformatie vinden. De technische punten kunnen echter voor elk project anders zijn. Als uw dak complex is, raden we u daarom aan contact op te nemen met onze technische dienst. Zij helpen u graag verder!

Zowel bij nieuwe als bij oude VAEPLAN. Bij nieuw zal dit de lasbaarheid verbeteren door eventueel vocht op het oppervlak weg te nemen. Bij oudere en vervuilde VAEPLAN zal dit uiteraard het oppervlak reinigen.

Nee. Het solvent in de VAELIQUID is reeds zodanig gebonden dat het niet voldoende in de folie kan dringen om een kwalitatieve las te maken.

VAELIQUID is verplicht bij groendaken. Bij andere daken is het ten zeerste aanbevolen op tegennaden, op alle T-naden, bij details zoals dak doorvoeren, afvoeren en nood overlopen, en in de laagste zones van het dak met risico op waterstagnatie.

Op alle andere naden is het aanbevolen, en kan het ook een esthetische meerwaarde bieden.

Laat de spuitfles volledig uitdruppen door deze ondersteboven te zetten. Wanneer de VAELIQUID aan de binnenzijde opgedroogd is, kan je de gevormde huid met een kraspen of lange schroevendraaier losmaken en verwijderen. De spuitfles is dan weer als nieuw te gebruiken.

VAELIQUID is een mengsel van VAEPLAN grondstof en VAEFUSION S. VAEFUSION S is een solvent en kan met verouderen uit de VAELIQUID verdampen. Hierdoor wordt de VAELIQUID minder vloeibaar. Zo lang deze nog niet helemaal vast geworden is, kan je er een dosis VAEFUSION S bijgieten en voorzichtig omroeren zodat deze weer bruikbaar wordt.

Met borstel of schapenvacht verfroller.

VAEBOND Contact wordt gebruikt bij het verkleven van VAEPLAN F of VAEPLAN V op opstanden of rond dak doorvoeren.

VAEPRIMER D is een bitumineuze emulsie op waterbasis en kan op bitumen gebruikt worden. Deze is niet geschikt bij lage temperaturen. VAEPRIMER L is een sneldrogende solvent gedragen primer die ook bij lagere temperaturen gebruikt kan worden.

In combinatie met VAEPLAN VS op een ondergrond bestaande uit hout, beton, metselwerk, metaal. Op PIR isolatie met gemineraliseerd glasvlies of aluminium als afwerking kan de primer in de meeste gevallen weggelaten worden.

De koudverlijmingstechniek met DERBIBOND NT is geldig voor hellingen <15% of 8 graden.

Nee, het is ten strengste verboden DERBIBOND NT te gebruiken om de overlappingen te dichten. De overlappingen zijn altijd gevlamlast en dienen nadien aangedrukt te worden met een drukrol van +/- 13 kg. Bij ‘’no-flame’’ plaatsingen, waar het gebruik van de vlam beperkt of zelfs verboden is, kunnen de overlappingen uitgevoerd worden met warme lucht of met DERBISEAL S.

Een primer gebruikt men om een betere hechting te hebben bij bitumineuze waterdichtingsmembranen en waterdichtingsproducten op een poreuze of sterk absorberende onderconstructie. Bijvoorbeeld, beton, metaal, leislag, oude membranen, etc.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden?
Geen probleem!

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat uw vragen worden beantwoord. Mocht u het antwoord hier echter niet hebben gevonden, neem dan contact met ons op. Wij geven graag het antwoord op uw vraag.

right-arrow-circular-button-outline Stuur ons een mail
Scroll naar boven