Meest Gestelde Vragen

Hier kunt u de meest gestelde vragen en antwoorden vinden. Op deze pagina kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week basisinformatie vinden. De technische punten kunnen echter voor elk project anders zijn. Als uw dak complex is, raden we u daarom aan contact op te nemen met onze technische dienst. Zij helpen u graag verder!

Nee. Enkel de vlakke lassen kunnen met VAEFUSION S uitgevoerd worden. Overal waar de VAEPLAN vervormd moet worden, nl. aanzet van een naad, T-naad, hoekdetail, is warme lucht noodzakelijk.

Wanneer de VAEFUSION S volledig verdampt is, kan je met warme lucht de naad nog steeds bijwerken.

Bij aanvang van de plaatsing wordt een kleine las test uitgevoerd op een stuk VAEPLAN. Door deze las los te pellen moet je breuk krijgen in de dikte van de VAEPLAN. Wanneer je de twee stroken VAEPLAN weer los trekt zonder beschadiging, dan moeten de instellingen aangepast worden (Temperatuur – Snelheid – Druk)

Op uitgevoerd werk ga je met een haak of controlenaald langs elke las en probeer je met lichte druk onder de overlap te komen. Lukt dit niet, dan is de las goed. Lukt dit wel op bepaalde plaatsen, dan trek je de overlap los zonder de folie te beschadigen, en werk je de las bij met warme lucht.

VAEPLAN wordt toegepast in een één-laags systeem. Als mechanische of chemische bescherming kan er lokaal een tweede laag aangebracht worden.

De plaatsingsmethode hangt af van de volledige dakopbouw, en mogelijks ook van de bestemming van het gebouw. Onze Technische Dienst kan je adviseren in deze keuze.

De minimale omgevingstemperatuur voor warme lucht bedraagt +5°C. Voor VAEFUSION S bedraagt deze +10°C. De maximum temperatuur voor VAEFUSION S bedraagt 30°C.

Het volledige dak kan met warme lucht gelast worden, zowel de details als de vlakke overlappen. Met VAEFUSION S kan je enkel de vlakke lassen uitvoeren, en dat nadat je eerst de details met warme lucht gemaakt hebt. Voor een correcte verwerking kan best een opleiding gevolgd worden en/of contact genomen worden met onze Technische Dienst.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden?
Geen probleem!

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat uw vragen worden beantwoord. Mocht u het antwoord hier echter niet hebben gevonden, neem dan contact met ons op. Wij geven graag het antwoord op uw vraag.

right-arrow-circular-button-outline Stuur ons een mail
Scroll naar boven