Meest Gestelde Vragen

Hier kunt u de meest gestelde vragen en antwoorden vinden. Op deze pagina kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week basisinformatie vinden. De technische punten kunnen echter voor elk project anders zijn. Als uw dak complex is, raden we u daarom aan contact op te nemen met onze technische dienst. Zij helpen u graag verder!

Wanneer men over de klasse BROOF spreekt volgens de Europese wetgeving, spreekt men over een brandweerstand van een dakopbouw volgens de classificatienorm EN 13501-5.

Voor een goed onderhoud van uw dak heeft DERBIGUM speciaal voor zijn klanten een onderhoud dak boekje gemaakt. Hiermee kan je zelf je dak controleren op een professionele manier zodat je dak een lang leven is gegund.

De toplaag wordt hier rechtstreeks op de onderconstructie geplaatst. De isolatielaag bevindt zich boven de toplaag. De klassieke oplossing bestaat uit XPS geëxtrudeerd – polystyreenplaten die met grind of tegels, al dan niet op tegeldragers, worden belast. Het gewicht van de ballast moet voldoende zijn om afwaaien of oplichting van de isolatieplaten te voorkomen. De ballast beschermt eveneens de isolatieplaten tegen UV-straling.

Meer dan bij een warm dak moet de helling voldoende zijn (>2%) voor een optimale evacuatie van het water en om warmteverlies door de aanwezigheid van water en het risico op condensatie te vermijden.

Een koud dak heeft een met buitenlucht verluchte spouw tussen de bovenste onderconstructie en de thermische isolatie. Deze dakopbouw is een verouderd systeem dat aanleiding kan geven tot aanzienlijke schade. Bijvoorbeeld het rotten van vochtgevoelige onderconstructies.

Doordat de binnen lucht met waterdamp in de spouw dringt, ontstaat er inwendige condensatie. Deze constructie is dan ook niet aan te bevelen.

De isolatielaag bevindt zich tussen de onderconstructie van het dak en de toplaag. Op de onderconstructie wordt een DERBICOAT onderlaag aangebracht, fungerende als dampscherm (volgens de binnenklimaatklassen van de onderliggende ruimte). Vervolgens wordt de isolatie aangebracht en als laatste stap werken we het dak af met een DERBIGUM toplaag.

Bij een warm dak wordt de onderconstructie door de isolatie beschermd tegen sterke temperatuurschommelingen. Het gevaar op bewegingen en scheuren in de onderconstructie wordt hierdoor beperkt. De temperatuurbelasting op de toplaag is zeer groot, gezien het hoge smeltpunt van de DERBIGUM SP FR >150°C, is het warme dak ideaal te combineren met onze toplaag.

Renovatiekosten zijn een optelling van productkosten, verwerkingskosten en algemene kosten. Voor een reële inschatting van uw renovatiekosten kunt u het beste een Derbigum erkende verwerker raadplegen.

Derbigum is verkrijgbaar via de dakdekkersbedrijven uit ons dealernetwerk en via enkele geselecteerde dak handelsbedrijven.

De levensduur van een dak wordt bepaald door de kwaliteit van het product maar ook door de juiste applicatie van dit product, immers een foutieve applicatie met een goed product geeft niet het juiste resultaat. Door daken aan te leggen via een bedrijf uit het dealernetwerk bent u verzekerd van een juiste applicatie, deze bedrijven zijn getraind om met Derbigum te werken.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden?
Geen probleem!

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat uw vragen worden beantwoord. Mocht u het antwoord hier echter niet hebben gevonden, neem dan contact met ons op. Wij geven graag het antwoord op uw vraag.

right-arrow-circular-button-outline Stuur ons een mail
Scroll naar boven