LCA was onze gids van het begin tot het einde

Om de milieu-impact van onze producten en daksystemen nauwkeurig te kunnen meten, hadden we een objectieve methode nodig. Een team van experts berekent de exacte impact van elk materiaal en elke fase van het productieproces. Het maakt uiterst gedetailleerde analyses overeenkomstig de ISO 14040- en 14044-norm.

download het certificaat

Van wieg tot wieg

In de berekening wordt elk aspect van de vervaardiging van onze producten opgenomen: van de productie en het vervoer van alle grondstoffen tot het productieproces en de installatie op het dak, en terug naar de fabriek en het recyclingproces. We meten de CO2-productie en berekenen de hernieuwbare energie en hernieuwbare bronnen die worden gebruikt in elke fase van het proces. We maken ook een inventaris op van de hele levenscyclus van de verschillende producten.

Factor 4 en EMAS

Factor 4 is een Europese doelstelling binnen de uitbouw van een Europese strategie voor duurzame ontwikkeling in de lijn van het Kyoto-protocol. Dit betekent dat de waarde van de producten tegen 2050 moet verdubbelen, terwijl ze met de helft van de middelen worden verkregen. Het Eco-Management en Audit Schema (EMAS) van de Europese Unie is een beheersinstrument voor bedrijven en andere organisaties waarmee ze hun prestaties op het gebied van milieuzorg kunnen evalueren, samenvatten en verbeteren.