DERBIGUM wil maatschappelijk (actieve) betrokkenheid tonen, niet alleen door erover te praten, maar door o.a. samen te werken met een aantal duurzaamheidsparticipaties:

Stichting Dak & Milieu is een onafhankelijk, non-profit platform van wetenschappers, fabrikanten, leveranciers en verwerkers van baanvormige dakbedekkingen. De stichting heeft als doel voor de toekomst milieuverantwoorde toepassingen van baanvormige en shingle dakbedekkingen te waarborgen. Daarmee speelt Dak & Milieu vroegtijdig in op ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen (Dubo) en het toegenomen milieubesef in de bouw.

Dak & Milieu startpagina
Duurzaam Gebouwd is hèt kennisplatform over duurzaam bouwen.

Het informeert en inspireert de professional door nieuws, visies van experts, interessante projecten, innovatieve producten en door het aanbieden van inspirerende evenementen. Tegelijkertijd is Duurzaam Gebouwd een complementair en interessant netwerk van personen en bedrijven.

Duurzaam Gebouwd startpagina
Stichting Bitumen recycling i.o. (BRN) is een initiatief van VEBIDAK (vereniging dakbedekkingsbranche Nederland) en Probasys Benelux (de vereniging van producten en leveranciers van bitumen dakbedekkingsmaterialen) met als doelstelling een optimale inzameling van bitumen dakbedekkingsmateriaal te realiseren om daarmee een zo hoogwaardig mogelijk hergebruik van bitumen dakbedekking mogelijk te maken.

BRN Startpagina