Reflecterende dakbedekking

De reflecterende dakbedekking van Derbigum wordt gemaakt uit de beste kwaliteit bitumen en polymeren, of kan plantaardig zijn. De witte afwerkingslaag zorgt ervoor dat de reflectie van het zonlicht optimaal is, terwijl de gedecentraliseerde wapening in composiet polyester/glasvlies het waterdichtingsmembraan sterk en duurzaam maakt. Dit type dakbedekking kan zowel voor nieuwbouw als voor renovatie gebruikt worden.

Hoe is de opbouw van een reflecterend plat dak?

Een plat dak met witte, reflecterende dakbedekking kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Belangrijke punten bij dit type dak zijn de afwatering en de belasting van het dak, Derbigum kan u hierin adviseren.

Wat zijn de kosten voor een een reflecterend plat dak ?

De toe te passen dakbedekking en een juiste applicatie zijn van groot belang voor de kwaliteit en levensduur van een bitumen plat dak welke het zonlicht reflecteert. Daarom werken wij met een netwerk van erkende dakaannemers die voor u, volgens uw behoeftes, een offerte op maat maken.

Hoe kosten besparen met een reflecterend plat dak ?

U kunt per jaar op uw energiefactuur besparen en het comfort van de bewoners of werknemers in het gebouw aanzienlijk verbeteren. Een dak met passieve koeling houdt de binnentemperatuur lager, er zal dus minder airconditioning nodig zijn om het comfort van de bewoners te garanderen. Resultaat: een lager energieverbruik en minder CO2 uitstoot.

Een reflecterend dak houdt ook de temperatuur op het dak lager. De efficiëntie en het rendement van de aircotoestellen op het dak verbetert hierdoor omdat de lucht die ze aanzuigen minder gekoeld hoeft te worden.

 

Voorbeeld opbouwen

Product Technische datafiche
DERBICOLOR FR
Opvallend, helder en mooi

Technische datafiche
VAEPLAN V
Multifunctionele kunststof waterdichting voor platte en lichthellende daken

Technische datafiche