Plantaardige dakbedekking

De plantaardige dakbedekking Derbipure is een dakbedekking gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen. Het bevat dus geen bitumen of andere aardolieproducten. Uniek, zo oordeelde ook het internationaal wetenschappelijk onderzoeksinstituut EPEA, dat Derbipure Cradle-to-Cradle certificeerde, alsook het NIBE dat het Dubokeur certificaat uitreikte. De witte afwerkingslaag van de Derbipure zorgt ervoor dat de reflectie van het zonlicht optimaal is, terwijl de gedecentraliseerde wapening in composiet polyester/glasvlies het waterdichtingsmembraan sterk en duurzaam maakt. Dit type dakbedekking kan zowel voor nieuwbouw als voor renovatie gebruikt worden.
 

Wat is de prijs van een plantaardig plat dak ?

De gebruikte dakbedekking én een goede applicatie ervan zijn van groot belang voor de kwaliteit van een plantaardig plat dak dat het zonlicht reflecteert. Een correcte prijs, een perfecte applicatie en een goede service zijn van groot belang. Daarom werken wij met een netwerk van erkende dakaannemers die u, volgens uw behoeftes, een offerte op maat maken.

Prijsofferte plat dak aanvragen

Hoe kosten besparen met een plantaardig, reflecterend plat dak ?

Met passieve koeling. Een reflecterend plat dak zorgt voor passieve koeling. Zo kan u tot 2€ per m² per jaar op uw energiefactuur besparen en het comfort van de bewoners of werknemers in het gebouw aanzienlijk verbeteren. Een dak met passieve koeling houdt de binnentemperatuur van de lokalen lager, er zal dus minder airconditioning nodig zijn om het comfort van de bewoners te garanderen. Resultaat: een lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot.
Een reflecterend dak houdt ook de temperatuur op het dak lager. De efficiëntie en het rendement van de aircotoestellen op het dak verbetert hierdoor omdat de lucht die ze aanzuigen minder gekoeld moet worden.
Een lagere temperatuur op het dak geeft ook een beter rendement van zonnepanelen.

Met hergebruik van regenwater

De plantaardige dakbaan Derbipure is een “pH-neutrale” waterdichting. Het heeft een unieke afwerkingslaag in acryl welke de natuurlijke eigenschappen van het regenwater behoudt, dit uitzonderlijk kenmerk werd gecertificeerd door het CEBEDEAU-instituut.

Welke dakopbouw met een plantaardige dakbedekking?

Een plat dak met een plantaardige, witte, reflecterende dakbedekking kan op verschillende manieren opgebouwd worden. Belangrijk punt bij dit type dak is de afwatering. Door een goede afwatering blijft het dak beter schoon.

 
 
 

Voorbeeld opbouwen

Product Technische datafiche
DERBIPURE COAT
De plantaardige onderlaag

Technische datafiche
DERBIPURE
De eerste plantaardige dakbaan

Technische datafiche