Dakterras

Een dakterras aanleggen is een uitstekende oplossing voor het vergroten van de bruikbare ruimte van uw woning. De dakbedekking van Derbigum is ideaal om van uw plat dak een aangenaam dakterras te maken waar het in de zomer heerlijk vertoeven is. Derbigum dakbedekking wordt gemaakt van de beste kwaliteit bitumen en polymeren. Dankzij de twee gedecentraliseerde wapeningen zijn de dakbanen zeer sterk en duurzaam en zijn ze uiterst geschikt om een dakterras op aan te leggen. Ook de synthetische dakbanen van Vaeplan® zijn een prima oplossing voor de waterdichting van uw dakterras.

Dakterrassen krijgen veel te verduren, ze zijn steeds onderhevig aan de weersomstandigheden en krijgen meer belasting dan een niet toegankelijk dak. Een goede waterdichting is dan ook belangrijk zodat de onderliggende structuur niet beschadigd wordt. Goed geplaatst, vermijdt deze ook het ontstaan van lekken, zodat betonrot, carbonatie, vochtproblemen, barsten in tegelvoegen enz. geen kans krijgen.

Hoe een dakterras aanleggen?

De aanleg van een dakterras kan op verschillende manieren gebeuren, met tegels of met houten planken, met of zonder tegeldragers, enz. Een deel kan bijvoorbeeld ook als groendak ingericht worden. Afhankelijk daarvan zal de waterdichting uitgewerkt worden in Derbigum SP FR of Derbigum NT dakbedekking, of een wortelwerende variant. Opteert u liever voor een synthetische waterdichting? Geen probleem.

Wat is de prijs van een dakterras?

Een dakterras wordt meer belast dan een gewoon plat dak, het is dus van belang dat het goed geplaatst is. Het aanleggen van een dakterras op dakbedekking is geen sinecure. Om u een correcte prijs, en een perfecte applicatie en service te garanderen voor uw plat dak met dakterras werken wij met een netwerk van erkende dakaannemers. Zij kunnen voor u een offerte op maat uitwerken.

 
 

Voorbeeld opbouwen

Product Technische datafiche
DERBIGUM SP FR
Topbescherming, slimme investering

Technische datafiche