CO2-reducerende dakbedekking

Derbigum NT, reeds meer dan 10 jaar op markt, is een bitumineuze dakbaan die dankzij de toevoeging van Nieuwe Technologieën ideaal is voor het ontwerp van ecologische daken volgens het principe van de circulaire economie. In gebruik samen met de koudlijm DERBIBOND® NT  en onderlaag Derbicoat NT wordt het meest ecologisch bitumineus dak op de markt verkregen. Doordat in de onderlaag Derbicoat NT en de toplaag Derbigum NT respectievelijk een aandeel van 30 en 25% gerecycled bitumen verwerkt wordt, stoten deze producten aanzienlijk minder CO2 uit tijdens hun levenscyclus. Voor beide dakbanen heeft PriceWaterHouseCoopers een levenscyclusanalyse (LCA) gemaakt die dit alles certificeert. Derbigum NT heeft het DUBO keurmerk, waarmee het bewijst een duurzame en mileuvriendelijke keuze te zijn.

Door te kiezen voor Derbigum NT wordt bijgedragen aan een beter milieu. Vooraf is de besparing aan CO2 berekend en vastgelegd in een certificaat. Zo is het mogelijk om dit mee te nemen in bijvoorbeeld een compleet CO2-besparingsproces.

Wat is de prijs van een plat dak met Derbigum NT?

Verschillende factoren zijn bepalend voor de prijs van een plat dak: de kwaliteit van de dakbedekking maar ook zijn plaatsing. Derbigum werkt met een netwerk van erkende dakaannemers om u een correcte plaatsing en prijs te garanderen. 

Waaruit bestaat de opbouw van een plat dak?

Een bitumineus ecologisch plat dak kan verschillende opbouwen hebben naargelang zijn ondergrond. Om meer te weten over deze technische opbouw klik op onderstaande links :