Verklein uw ecologische voetafdruk, kies voor een duurzaam dak!

Voor B&S Group is duurzame oplossingen gebruiken op het moment dat dit mogelijk is een must, ook zij zijn als beursgenoteerd bedrijf bezig met het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Het verkleinen van de ecologische voetafdruk voor bedrijven is steeds belangrijker, dit kan op verschillende manieren, ook door gebruik te maken van een duurzame dakbedekking. Hoe mooi is het dan dat u ook gelijk inzichtelijk heeft hoeveel CO2 er gereduceerd wordt door te kiezen voor een duurzame dakbaan.

Maatschappelijk en duurzaam

Voor B&S Group is duurzame oplossingen gebruiken op het moment dat dit mogelijk is een must, ook zij zijn als beursgenoteerd bedrijf bezig met het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Door te kiezen voor Derbigum NT hebben zij direct inzichtelijk hoeveel CO2 er gereduceerd wordt. dakAlliance is een erkend Derbigum verwerker, met het oog op duurzaamheid en het nemen van de maatschappelijke verantwoordelijkheid als dakdekker sluit het Derbigum NT product perfect aan.

CO2 -reductie

Door de zeer grote oppervlakte van het dak, is er ook een grote hoeveelheid CO2 gereduceerd. Met een oppervlakte van 34.081 m2 Derbigum NT, is er een CO2 -reductie gegenereerd van 25.360 kg. Dit is een ecologisch voordeel dat overeenkomt met 181.141 gereden kilometers. Dit alles is mogelijk door een aangepast productieproces, door gerecyclede bitumen toe te voegen aan het Derbigum NT gamma gaan we samen voor een beter milieu!

dakAlliance denkt duurzaam

Op het gebied van duurzaam ondernemen heeft dakAlliance diverse doelen. Bart van Goch, mede-eigenaar van dakAlliance vertelt graag meer. ‘‘Elke aanvraag die bij ons binnenkomt, krijgt altijd een doelstelling ten aanzien van duurzaamheid. We willen hier eigenlijk in iedere opdracht rekening mee houden, niet alleen bij de aanvraag, maar ook op het project zelf. Kan het snij afval retour? Waar komt het product en de leverancier precies vandaan? Ook intern zijn we hier flink mee bezig, zo is ons bedrijfspand en magazijn voorzien van LED verlichting. Onlangs hebben we ook onze eerste elektrische auto aangeschaft’’.

Scroll naar boven