Kungsbrohuset
17 mei 2017
Viaduct van Gent
17 mei 2017

Project info

EcoPuur is een coöperatieve onderneming die duurzame en energiezuinige technieken aanbiedt en installeert. Het was dus voor de hand liggend dat hun nieuw kantoorgebouw en magazijn zo ecologisch verantwoord en duurzaam mogelijk zouden worden.

Het kantoorgebouw is een passiefgebouw, het voldoet reeds aan de passiefnorm van 2020 en gaat zelfs nog een stap verder in ecologie en duurzaamheid. Wegens de specifieke eisen van passiefbouw waren de keuzes voor bepaalde bouwmaterialen evident, maar ook voor het magazijn werd waar mogelijk voor duurzame en ecologische materialen gekozen.

EcoPuur wilde zijn ecologische pioniersrol trouw blijven en opteerde voor de waterdichting zoveel mogelijk voor Cradle-to-Cradle producten.

Voor het magazijn werd een toplaag in Derbigum NT voorzien, het groendak van de kantoren is opgebouwd met een onderlaag in Derbicoat NT en een wortelwerende Derbigum WW. De technische verdieping werd dan weer uitgerust met eveneens een Derbicoat NT als onderlaag en een eindlaag in Derbipure.