Project in de kijker: ‘Blauw - groen dak voor De Doelen in Rotterdam.’

Een blauw - groen dak, steeds vaker komt deze term voorbij. Maar wat is het nou eigenlijk? Wat zijn de voordelen en hoe wordt het aangelegd? Vandaag nemen we u mee naar het project De Doelen in Rotterdam.

Een blauw - groen dak, steeds vaker komt deze term voorbij. Maar wat is het nou eigenlijk? Wat zijn de voordelen en hoe wordt het aangelegd? Vandaag nemen we u mee naar het project De Doelen in Rotterdam, waar onze erkende verwerker Voormolen Dakbedekkingen 2900 m2 dak heeft gerenoveerd. De renovatie van het dak is van start gegaan in de zomer en najaar van 2020. Het bestaande dak met afschot is gesloopt, daarna is er een waterpas retentie dak voor teruggeplaatst.

Multifunctioneel dak

Wat is het voordeel van een retentie dak? Bij veel regenval slaat het dak water op, op een later moment kan het water afgevoerd worden. Dankzij een retentie dak worden riolen niet overbelast bij hevige regenval. Zo voorkom je dat de stad volloopt met water.

Samen met een architect gaat de Gemeente Rotterdam meer groen aanbrengen op het dakpakket. Meer groen in de stad? Dat kan zeker, er zal op het bestaande dakpakket een tuindak aangelegd worden. Het dak zal verder voorzien worden van een grote vlondervloer, bankjes en een bijenhotel. Het aanleggen van een tuindak kent vele voordelen, buiten dat het zorgt voor meer biodiversiteit in de stad, vermindert het ook de CO2 uitstoot. Daarnaast is het bewezen dat de natuur een positieve invloed heeft op onze gezondheid, het verlaagt stress en verbetert onze aandacht en concentratie. Buiten dat uw dak dus waterdicht is, krijgt het dak ook een multifunctionele functie.

De dakbedekking

Als er gekozen wordt voor een blauw - groen dak is het belangrijk dat de dakbedekking uiteraard waterdicht is, maar ook dat deze wortelwerend is. Voormolen Dakbedekkingen heeft samen met de opdrachtgever gekozen voor een Derbicoat S als onderlaag. Het product is te verwerken door het volledig te vlamlassen of door het koud te verkleven. Als toplaag is er Derbigum GC WW gebruikt, WW staat voor wortelwerend. Door de toevoeging van wortelwerende agentia in het product is het voor de wortels van planten niet mogelijk om lekkages te veroorzaken.

Door te kiezen voor een blauw - groen dak kiest u voor een duurzaam dak en een beter milieu.

Project gegevens

  • Oppervlakte: 2900 m2
  • Projecttype: Renovatie
  • Derbigum product: Derbicoat S / Derbigum GC WW
  • Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam
  • Dakdekker: Voormolen Dakbedekkingen

Over Voormolen Dakbedekkingen

The sky isn’t the limit! Al sinds 1985 is Voormolen Dakbedekkingen een bekende naam in de bouwwereld. Of het nu gaat om een nieuwbouw dak of een renovatie dak, niets is te moeilijk voor de dakdekkers van Voormolen. Deze erkende Derbigum verwerker staat er om bekend dat zij altijd een gedegen en betrouwbaar advies geven over de huidige staat van het dak en wat er moet gebeuren om het weer zo lang mogelijk mee te laten gaan. Voormolen Dakbedekkingen kiest graag voor het meest duurzame dak en kan opdrachtgevers altijd de beste en meest rendabele oplossing bieden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze producten?
Neem gerust contact op en we staan u graag te woord!

Scroll naar boven