Onze daken uit het verleden zijn uw garantie voor de toekomst!

De Derbigum SP FR dakbanen hebben een bewezen levensduur van meer dan 40 jaar, een unieke en hoog gepositioneerde gescheiden dubbele wapening, een minimum aan onderhoud en zijn 100% recyclebaar.

Wereldwijd bewezen levensduur van meer dan 40 jaar

Derbigum SP FR dakbedekking en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer er dan ook over platte daken en duurzaamheid gesproken wordt, noemt men al gauw Derbigum. Meer dan 600 miljoen m2 daken voorzien van SP FR zijn er wereldwijd te vinden. Studies door onafhankelijke instanties tonen aan dat Derbigum dakbanen een bewezen levensduur hebben van meer dan 40 jaar en een verwachte levensduur van 50 jaar. Inmiddels zijn er reeds daken van 40 jaar oud die nog steeds elke dag hun functionaliteit aantonen. Veel andere waterdichte oplossingen hebben een beduidend minder lange bewezen levensduur: deze daken moeten dan ook sneller worden vervangen en er moet opnieuw geïnvesteerd worden in arbeid en materiaal voor de vernieuwing van uw dak. Goedkopere producten zijn meestal minder resistent en hebben daarom hogere onderhouds- en reparatiekosten. Derbigum kiezen, is kiezen voor de meest rendabele investering op lange termijn.

Dubbele wapening: ultra dik, ultra bestendig

Derbigum is een technologisch kwalitatief hoogstandje geconcentreerd in 4 mm dikte. Derbigum is uniek in samenstelling en herkenbaar aan zijn wapening bovenaan. Het product biedt de ultieme bescherming voor gebouwen in alle klimaten en omstandigheden, tevens toe te passen voor daktuinen en dakterrassen, en parkeerdaken al dan niet in combinatie met gietasfalt.

Derbigum SP FR is aan de bovenzijde voorzien van twee gescheiden wapeningen:

  • Glasvlies aan de oppervlakte met zeer weinig bitumen aan de bovenzijde. Deze glasvlies-inlage geeft het product een uniek UV-schild waardoor het product niet veroudert en ongekend stabiel is (vertoont geen krimp). Tevens heeft het een hoge ponsweerstand en een goede beloopbaarheid bij hoge temperaturen, wat tevens ook zeer prettig is voor de verwerker.
  • De niet-geweven polyester-wapening direct onder het glasvlies, maakt het product sterk en biedt een uitstekende scheur- en ponsweerstand, waardoor het geschikt is voor alle dakbedekkingssystemen.

Minimum aan onderhoud

Jaarlijks onderhoud is voor elk dak noodzakelijk. Bij Derbigum blijft het beperkt tot het schoonmaken van de afvoeren en het verwijderen van vervuiling om waterstagnatie met alle gevolgen van dien te voorkomen; kortom een minimum aan kosten. Op de oudste Derbigum daken werd vroeger structureel zeer weinig onderhoud gepleegd en desondanks waren de daken nog zeer goed. Vaak werd bij een toevallig bezoek een klein onderhoud gepleegd, destijds was er nog geen sprake van eventuele onderhoudscontracten.

100% recyclebaar

Sinds 1999 recyclet Derbigum 4.500 ton bitumen per jaar. Dit materiaal ondergaat geen kwaliteitsverlies. Het kan vergeleken worden met goud dat hersmolten wordt en is dus perfect inzetbaar in de productie van nieuwe dakbanen. Derbigum voegt 25% gerecycled bitumen toe in het product Derbigum NT. Hierdoor zijn minder nieuwe grondstoffen nodig waardoor de CO2 uitstoot aanzienlijk wordt beperkt, in combinatie met een Derbicoat NT onderlaag is dit effect nog beter. Derbigum NT heeft dezelfde looks als de traditionele Derbigum en heeft inmiddels een verwachte levensduur van 20 jaar.

Kwaliteit en certificering

Onze verbintenis voor de kwaliteit:

  • In ieder land het geëiste toelatingscertificaat zoals in Nederland KOMO attest K22103/12.
  • Dop en CE markering
  • Kwaliteitscertificaat ISO 9001
  • Milieucertificaten ISO 14001
Scroll naar boven