Franciscus Gasthuis & Vlietland verduurzaamt met Derbicolor FR Olivijn

Bij de dakrenovatie heeft het ziekenhuis in Schiedam, voor de 5.500 m2 dakoppervlak, gekozen voor een onderlaag met gerecyclede dakbedekking (Derbicoat NT) en voor een toplaag met Olivijn-mineraal (Derbicolor FR Olivijn). Franciscus Gasthuis & Vlietland zet zich actief in voor een duurzame toekomst. Samen met Van Venrooy Dakbedekking is er gekozen voor de duurzame dakbanen van Derbigum.

Franciscus Gasthuis & Vlietland zet zich actief in voor de toekomst en levert graag een bijdrage aan het zorgvuldig doorgeven van de wereld aan de volgende generaties. Bij de keuze van de dakrenovatie voor locatie Vlietland was het dan ook logisch om te kijken naar duurzame oplossingen.

Bij de dakrenovatie heeft het ziekenhuis in Schiedam, voor de 5.500 m2 dakoppervlak, gekozen voor een onderlaag met gerecyclede dakbedekking en voor een toplaag met Olivijn-mineraal. Deze neemt CO2 op en reduceert de broeikasgassen. Het dak is demontabel opgebouwd, heeft een levensduur van meer dan 30 jaar en is daarna ook nog eens 100% recyclebaar. Aan het einde van de levensduur neemt Derbigum het dak terug in, het resultaat: een circulair en duurzaam dak.

Olivijn zorgt voor een schonere lucht

Onze erkende verwerker Van Venrooy Dakbedekking heeft samen met de opdrachtgever gekozen voor een duurzame oplossing. Voor de toplaag van het dak is Olivijn dakbedekking gekozen. Derbicolor FR Olivijn is een toplaag afgewerkt met het Olivijn-mineraal. Als het regent zal de CO2 uit de atmosfeer in contact komen met de olivijn op het dak. Door de reactie die ontstaat neutraliseert de CO2, op deze manier wordt de lucht die we ademen schoner. Op deze manier draagt Franciscus Gasthuis & Vlietland bij aan de reductie van broeikasgassen.

Een circulair dak vol kwaliteit

Maar er is meer, voor de onderlaag van het dak is Derbicoat NT gebruikt. Dit product bevat Derbitumen, een nieuwe grondstof die voortkomt uit recycling. Door voor deze onderlaag te kiezen, kiest de opdrachtgever ervoor om het milieu minder te belasten.

De tweelaagse dakbedekking heeft een lange levensduur, doordat er geïnvesteerd is in een kwalitatief dak dat meer dan 30 jaar meegaat, hoeft er minder ingegrepen te worden tijdens de totale technische levensduur. Ook is het voor het ziekenhuis belangrijk dat de prestatie van de dakbedekking goed is, dit zodat het primaire proces niet verstoord kan worden. Van Venrooy Dakbedekking zorgt ervoor dat de Derbigum dakbedekking op de juiste manier aangebracht wordt, op deze manier bieden we extra zekerheid aan de opdrachtgever.

Het dakpakket is demontabel opgebouwd, als het dak aan het einde van de levensduur is, kan alles hergebruikt worden. Derbigum kan de dakbaan 100% recyclen en terugnemen naar de fabriek.

Zo werken Van Venrooy en Derbigum, samen met Franciscus Gasthuis & Vlietland aan een circulair Nederland

Scroll naar boven