Fabrieksbezoek Coninko 2023

Coninko bedrijven hebben een fabrieksbezoek gebracht aan de recycleplant van Derbigum in Perwez.

Coninko bedrijven bezoeken recycleplant Derbigum

Het tweedaagse bezoek van Coninko aan onze recycleplant in Perwez, België was een zeer verrijkende ervaring voor de leden van de Coninko bedrijven. Het was voor hen fascinerend om het volledige productieproces van de Derbigum NT te aanschouwen, waarbij oude daken een nieuw leven krijgen als grondstof voor de creatie van nieuwe daken. Dit proces sluit naadloos aan bij ons No Roof To Waste programma, waarbij we streven naar een duurzamere en circulaire benadering van dakrenovatie en -constructie.

Tijdens het bezoek voerden we ook relevante gesprekken over de laatste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming in de dakenbranche. Het is duidelijk dat dit domein specifieke kennis en expertise vereist en het delen van ervaringen en gezamenlijk optrekken is van cruciaal belang. We zijn verheugd te kunnen melden dat er significante vooruitgang is geboekt in deze samenwerking en we kijken uit naar een succesvolle gezamenlijke toekomst op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de dakenbranche.

Volledig circulair dak

No Roof To Waste is het duurzame en circulaire concept van Derbigum. Sinds 1990, is dit recycleprogramma uniek en sectorbepalend. Op die manier komt Derbigum tegemoet aan zijn ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid en toont het zich voorvechter van de circulaire economie. Hierbij maken wij vooral onderscheid door ook oude sloopdaken in te nemen en te recyclen tot Derbigum NT en Derbicoat NT.

Download het productblad van de NT hier

Scroll naar boven