Derbigum NT is opgenomen in de Nationale Milieu Database

Derbigum NT is opgenomen in de Nationale Milieu Database voor zijn circulair dakmembraan Derbigum NT.

Derbigum NT is toegevoegd aan de producten in de NMD!

Nationale Milieu Database

De Nationale Milieudatabase (NMD) bevat milieudata van bouwproducten en gebouwinstallaties. Kortweg: producten – aangeleverd door de industrie, die bij het berekenen van de milieuprestatie van bouwwerken in de rekeninstrumenten wordt gebruikt. De milieudata van de NMD omvat milieuprofielen. Dit zijn lijsten met milieueffecten uitgedrukt in verschillende milieu-impact categorieën volgens de Europese Norm 15804, zoals aardopwarmingsvermogen, uitputting van grondstoffen en aantasting van de ozonlaag.

Om een goed beeld te kunnen krijgen van de milieubelasting van een product is het noodzakelijk om een levenscyclusanalyse (LCA) te maken. De LCA omvat 19 indicatoren voor de milieubelasting van een product. Het resultaat van deze 19 indicatoren wordt samengevoegd tot één waarde: de schaduwkosten per eenheid van het product ofwel de MKI (Milieu Kosten Indicatie)

Derbigum NT heeft de laagste schaduwkosten van alle dakbedekkingen die vandaag de dag op de markt zijn, namelijk 0,54 cent!

Het is niet nodig om steeds opnieuw een LCA van hetzelfde product/materiaal uit te voeren. Voor Nederland worden de kenmerken van materialen uit de LCA’s verzameld in de Nationale Milieu Database. Deze database wordt beheerd door de Stichting Bouwkwaliteit. Derbigum NT is toegevoegd aan de producten in de NMD. Ontwikkelaars van gebouwen maken gebruik van de materialen die in de NMD zijn opgenomen om zodoende de MPG zo laag mogelijk te houden. Derbigum NT is in het licht van bovenstaande de meest geschikte waterdichting voor uw dak en heeft bovendien een bijzonder lange levensduur.

Pionier in recyclen van dakbanen

Derbigum is al vanaf eind jaren ’90 leider in het recyclen van dakbedekking. Dankzij het No Roof To Waste programma, dat alles samenvat op het gebied van Derbigum en het recycleproces, is het Derbigum NT product nog steeds de duurzaamste keuze op het gebied van dakbedekking.

Op deze manier draagt Derbigum haar steentje bij aan een groenere toekomst en een beter milieu!

Download het productblad van de NT hier

Scroll naar boven