Circulaire dakrenovatie NS station Heerenveen

Derbigum NT is, was en blijft de meest duurzaamste milieu keuze op het gebied van dakbedekking. Maar hoe gaat dit in zijn werk op het dak? Vandaag nemen we u mee naar het project van het NS Station in Heerenveen, uitgevoerd door onze erkende verwerker Van Venrooy.

Derbigum NT is, was en blijft de meest duurzaamste milieu keuze op het gebied van dakbedekking. Maar hoe gaat dit in zijn werk op het dak? Waarom is het zo belangrijk om te kiezen voor een duurzaam en milieuvriendelijke dakbaan? Vandaag nemen we u mee naar het project van het NS Station in Heerenveen, uitgevoerd door onze erkende verwerker Van Venrooy.

De missie

De missie bij Van Venrooy Dakbedekking is duidelijk: organisaties op gebied van daken en gebouwbeheer helpen met hun circulaire transitie naar een CO2-neutraal Nederland. Opdrachtgever NS Stations is met het oog op de toekomst bezig om hun stations zo circulair en duurzaam mogelijk te maken. Van Venrooy adviseert en helpt de NS Stations hierbij om dit voor hen te verwezenlijken. Voor het circulair benaderen van daken komen namelijk meerdere facetten aan bod.

Daken renoveren op een natuurlijk moment

Voor Van Venrooy is het belangrijk om daken op natuurlijke momenten te renoveren. Voor het NS station in Heerenveen was het juiste moment aangebroken. Het dak dat gerenoveerd moest worden was bedekt met PVC. Dit product had na 17 jaar het einde van zijn levensduur bereikt. Wat betreft de keuze van een nieuwe dakbedekking kiest Van Venrooy samen met NS voor een dakbedekking die kwalitatief goed is en meer dan 30 jaar meegaat. Daarom is de keuze gevallen op Derbicoat NT en Derbigum NT. Door de jaren heen zorgt voor minder planmatige ingrepen. Minder ingrepen is minder milieuvervuiling en zorgt ook voor een lagere TCO.

Op het dak

Erkend Derbigum verwerker Van Venrooy zamelt het afval ook netjes in, op het dak wordt het afval al gescheiden. De snijresten gaan in bigbags en worden naar de fabriek van Derbigum gebracht. De snijresten worden gebruikt om een nieuwe hoogwaardige grondstof, Derbitumen, van te maken. Derbitumen zit onder andere verwerkt in Derbicoat NT (onderlaag) en Derbigum NT (toplaag). Maar er is meer, het nieuwe dakpakket is demontabel opgebouwd. Dankzij het demontabel opbouwen kan, aan het einde van de levensduur van het gebouw, alles los van elkaar van het dak gehaald worden en ook kan dit weer hoogwaardig hergebruikt of gerecycled worden.

Het sluiten van de circulaire cirkel

Materiaalkeuze is belangrijk, naast kwaliteit, een lange levensduur en het aanbrengen op de juiste manier, sluit Van Venrooy samen met Derbigum de circulaire cirkel nog beter. De cirkel sluiten we door het toepassen van dakbedekking waar al gerecycled materiaal in zit. Derbigum NT is voorzien van alle certificeringen en heeft de laagste schaduwkosten volgens NIBE. Ook ontvangt de opdrachtgever een CO2-reductie certificaat. Van Venrooy heeft bewust gekozen voor een fabrikant die circulariteit ook hoog in het vaandel heeft. Niet alleen de innovaties en ontwikkelingen op gebied van circulaire dakbedekking, maar ook het feit dat Derbigum het materiaal aan het einde van de levensduur weer terugneemt naar de fabriek om dit te recyclen tot nieuwe dakbanen.

Zo werken Van Venrooy en Derbigum, samen met NS Stations naar een circulair Nederland.

Scroll naar boven