Blog

De blog van Derbigum staat vol met informatie, advies, tips en trucs voor het kiezen van de juiste duurzame waterdichting voor uw platte dak. Ook bent u bij ons aan het juiste adres om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over platte daken.

Franciscus Gasthuis & Vlietland verduurzaamt met Derbicolor FR Olivijn

Bij de dakrenovatie heeft het ziekenhuis in Schiedam, voor de 5.500 m2 dakoppervlak, gekozen voor een onderlaag met gerecyclede dakbedekking (Derbicoat NT) en voor een toplaag met Olivijn-mineraal (Derbicolor FR Olivijn). Franciscus Gasthuis & Vlietland zet zich actief in voor een duurzame toekomst. Samen met Van Venrooy Dakbedekking is er gekozen voor de duurzame dakbanen van Derbigum.

Lees meer

Subsidies

Nieuwbouw en renovatiedaken met duurzame Derbigum dakbedekkingssystemen komen in aanmerking voor subsidie via de overheid.

Lees meer
>

Verklein uw ecologische voetafdruk, kies voor een duurzaam dak!

Voor B&S Group is duurzame oplossingen gebruiken op het moment dat dit mogelijk is een must, ook zij zijn als beursgenoteerd bedrijf bezig met het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

>

Nationale primeur voor Amsterdam: recycling oud dak bij aanleg nieuw blauw-groen dak

Consolidated, Derbigum en Stadgenoot slaan de handen ineen en recyclen voor het eerst in Nederland oude dakbanen bij de aanleg van een nieuw blauw-groen dak aan het J.F. Berghoefplantsoen in Amsterdam. Dit zorgt voor aardoliebesparing en CO₂-reductie.

>

Circulaire dakrenovatie NS station Heerenveen

Derbigum NT is, was en blijft de meest duurzaamste milieu keuze op het gebied van dakbedekking. Maar hoe gaat dit in zijn werk op het dak? Vandaag nemen we u mee naar het project van het NS Station in Heerenveen, uitgevoerd door onze erkende verwerker Van Venrooy.

>

Product in de spotlight: 'Derbicolor FR White'

Derbicolor FR White, een milieuvriendelijke dakbaan met een koelend effect. Vandaag vertellen we u graag meer over de voordelen van dit Derbigum product.

>

Onze daken uit het verleden zijn uw garantie voor de toekomst!

De Derbigum SP FR dakbanen hebben een bewezen levensduur van meer dan 40 jaar, een unieke en hoog gepositioneerde gescheiden dubbele wapening, een minimum aan onderhoud en zijn 100% recyclebaar.

>

Derbigum NT was, is en blijft de duurzaamste dakbaan!

Derbigum NT was, is en blijft de meest duurzame milieukeuze op het gebied van dakbedekking. In mei heeft NIBE de nieuwe factsheet bekend gemaakt, hieruit blijkt dat Derbigum NT, dankzij onder andere het gebruik van Derbitumen, een lage impact heeft op het milieu.

>

Project in de kijker: ‘De Ruchte in Someren door HD Daksystemen’

Gemeente Someren voert een Groen en Duurzaam beleid, ons Derbicolor White product past hier perfect bij.

>

Derbigum stelt recyclingstrategie voor op de Bouwbeurs

Van 4 t/m 8 februari waren de Jaarbeurshallen het toneel voor de Bouwbeurs. Derbigum was aanwezig om haar recyclingstrategie en haar nieuwe dakbedekking Aquatop reflective White te presenteren.

    Scroll naar top