Blog

De blog van Derbigum staat vol met informatie, advies, tips en trucs voor het kiezen van de juiste duurzame waterdichting voor uw platte dak. Ook bent u bij ons aan het juiste adres om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over platte en bijzondere daken.

Derbigum introduceert: Derbicolor NT

Onze nieuwste toevoeging aan het NT-assortiment is Derbicolor NT. Deze bitumineuze dakbaan, die KOMO-gecertificeerd is, voldoet ruim aan alle gestelde eisen. Lees verder om erachter te komen wat Derbicolor NT speciaal maakt!

Lees meer

Franciscus Gasthuis & Vlietland verduurzaamt met Derbicolor FR Olivijn

Bij de dakrenovatie heeft het ziekenhuis in Schiedam, voor de 5.500 m2 dakoppervlak, gekozen voor een onderlaag met gerecyclede dakbedekking (Derbicoat NT) en voor een toplaag met Olivijn-mineraal (Derbicolor FR Olivijn). Franciscus Gasthuis & Vlietland zet zich actief in voor een duurzame toekomst. Samen met Van Venrooy Dakbedekking is er gekozen voor de duurzame dakbanen van Derbigum.

Lees meer

Subsidies

Nieuwbouw en renovatiedaken met duurzame Derbigum dakbedekkingssystemen kunnen indirect in aanmerking komen voor subsidie via de overheid. (RVO)

Lees meer
>

Referentieproject: Focus Haarlem

Tijdens het renovatieproject van dit bijzonder gevormde dak is er gekozen voor Derbicolor lichtgrijs.

>

Fabrieksbezoek Coninko 2023

Coninko bedrijven hebben een fabrieksbezoek gebracht aan de recycleplant van Derbigum in Perwez.

>

Renovatieproject: Het Ecopark De Wierde

Vandaag nemen we u mee naar het project van het Ecopark De Wierde in Heerenveen, uitgevoerd door onze erkende verwerker Feenstra Dakbedekking. Voor dit project is speciaal Derbicolor NT wit geproduceerd! Deze circulaire dakbaan zorgt voor vele energetische voordelen...

>

Derbigum NT is opgenomen in de Nationale Milieu Database

Derbigum NT is opgenomen in de Nationale Milieu Database voor zijn circulair dakmembraan Derbigum NT.

>

Milieuvriendelijke Derbigum NT ontvangt Cradle to Cradle certificaat

Derbigum, de Belgische specialist in waterdichting voor platte daken, heeft een Bronzen Cradle to Cradle certificaat ontvangen voor zijn circulair dakmembraan Derbigum NT.

>

MSQ beloont Derbigum met award voor beste leverancier!

Op woensdag 11 mei 2022 organiseerde de firma MSQ, na een Corona-pauze van meer dan 2 jaar, hun “Leveranciers Kennismiddag” in Fort Altena te Werkendam met als thema “duurzaamheid”.

>

Derbigum dagtraining bij Tectum: 'Een leerzame en leuke dag!'

We vinden het belangrijk om kennis te delen, zeker met onze dakdekkers. Maar hoe doen we dat? Lees meer over onze dagtrainingen.

>

Gerecyclede blauw-groene dak gereed

Onlangs is het dak aan het JF Berghoefplantsoen in Amsterdam opgeleverd. Voor het eerst in Nederland is hierbij het oude dak gerecycled en een nieuw blauw-groen dak aangelegd. Een unieke samenwerking tussen woningcorporatie Stadgenoot, dakspecialist Consolidated en leverancier en producent Derbigum. Waarbij zowel een aardolie besparing als CO2-reductie is gerealiseerd.

>

Project in de kijker: ‘Blauw - groen dak voor De Doelen in Rotterdam.’

Een blauw - groen dak, steeds vaker komt deze term voorbij. Maar wat is het nou eigenlijk? Wat zijn de voordelen en hoe wordt het aangelegd? Vandaag nemen we u mee naar het project De Doelen in Rotterdam.

>

Primeur voor ’s-Hertogenbosch: Hergebruik bitumen dakbedekking vanuit sloop

Woningcorporatie BrabantWonen, A. van Liempd Sloopbedrijven en Derbigum slaan de handen ineen. Waar voorheen alleen de erkende Derbigum dakdekkers/verwerkers het afval van een dak bij een sloop inleveren, is het voor het eerst dat een sloopbedrijf het afval van het dak heeft ingenomen en aangeleverd heeft bij fabrikant Derbigum.

>

Verklein uw ecologische voetafdruk, kies voor een duurzaam dak!

Voor B&S Group is duurzame oplossingen gebruiken op het moment dat dit mogelijk is een must, ook zij zijn als beursgenoteerd bedrijf bezig met het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

>

Nationale primeur voor Amsterdam: recycling oud dak bij aanleg nieuw blauw-groen dak

Consolidated, Derbigum en Stadgenoot slaan de handen ineen en recyclen voor het eerst in Nederland oude dakbanen bij de aanleg van een nieuw blauw-groen dak aan het J.F. Berghoefplantsoen in Amsterdam. Dit zorgt voor aardoliebesparing en CO₂-reductie.

>

Circulaire dakrenovatie NS station Heerenveen

Derbigum NT is, was en blijft de meest duurzaamste milieu keuze op het gebied van dakbedekking. Maar hoe gaat dit in zijn werk op het dak? Vandaag nemen we u mee naar het project van het NS Station in Heerenveen, uitgevoerd door onze erkende verwerker Van Venrooy.

>

Onze daken uit het verleden zijn uw garantie voor de toekomst!

De Derbigum SP FR dakbanen hebben een bewezen levensduur van meer dan 40 jaar, een unieke en hoog gepositioneerde gescheiden dubbele wapening, een minimum aan onderhoud en zijn 100% recyclebaar.

>

Derbigum NT was, is en blijft de duurzaamste dakbaan!

Derbigum NT was, is en blijft de meest duurzame milieukeuze op het gebied van dakbedekking. In mei heeft NIBE de nieuwe factsheet bekend gemaakt, hieruit blijkt dat Derbigum NT, dankzij onder andere het gebruik van Derbitumen, een lage impact heeft op het milieu.

>

Project in de kijker: ‘De Ruchte in Someren door HD Daksystemen’

Gemeente Someren voert een Groen en Duurzaam beleid, ons Derbicolor White product past hier perfect bij.

>

Derbigum stelt recyclingstrategie voor op de Bouwbeurs

Van 4 t/m 8 februari waren de Jaarbeurshallen het toneel voor de Bouwbeurs. Derbigum was aanwezig om haar recyclingstrategie en haar nieuwe dakbedekking Aquatop Reflective White te presenteren.

    Scroll naar boven